Banjon mielestä projektini http://pikakoulu.blogspot.fi yrittää kutistaa koulu yhteen vuoteen on eläimille tärkeä, sillä koira ei voi reilun kymmenvuotisen elinikänsä vuoksi käydä ihmisten tavallista koulua vaan haluaisi käydä koulun yhdessä vuodessa. Silloin koirat mielellään kävisivät koulua, ainakin aika monet koirat.
ysyin Banjolta, mitä sen mielestä tuollaisessa pikakoulssa olisi tärkeää opettaa - siksi kysyin, un Banjon oma ihmismäinen ajattelukyky on varsin hyvä. Banjo tuumi, että filosofiaa olisi hyvä koulussa olla aika paljon, oska filosofia kehittää ajattelukykyä. Filosofiaan se tutustui hiukan jo pentuna, kun ajattelins ille nimeksi Sokrates, mutta Sokrates ei ollut fisun koiran nimi, kun Sokrates aina kysyi muilta, mikä on tyhmälle sopiva strategia. Kirjoista olen katsonut sen kanssa Esa Saarisen kirjaa Filosofia, joka on lukioiden käyttöön tarkoitettu. Mielestäni se on ainakin ihmisille kovin hyvä kirja. (KIrja on omakohtaisuuden arvostuksessaan hieno, mutta sortuu sanallistamisen virheeseen, joka tuhoaa ajatteluyvyn totaalisen tehokkaasti - hyvä lisä tieteellistyyppisen objektiivisuuden koulutukselle, muttei sovi ainoaksi oppaaksi ajattelun taidossa.) Yleensä Banjo ja Vaapukka lukevat lasten tietosanakirjaa ja joskus sanomalehden Itä-Savo eläinaiheisia juttuja, katsovat etenkin kuvat tarkkaan ja miettivät niistä kaikenlaista, kuten esim. vähän aikaa sitten aikuisten tietosanakirjan kuvasta, että Australian eläimet koala, kenguru, strutsi (vai emu?) jne. näkyvät uvan perusteella elävän sademetsän ja aavikon rajalla - uinka voisi alaa vallata aavikolta välivyöhykkeen asveja istuttaen ja ilmastoa niin osteuttaen? Sanoivat eläinten kuvissa näyttäneen siltä, että halusivat kysyä sitä, koska kasvillisuusvyöhykkeet johtuvat ihmisen toiminnasta.
Makupala- ja kontaktikoulutusta: mitkä teot ja elämänalueet ovat suorituksen perustana, opeta ne, esim. lukemisessa tarkkaavaiset silmät ja ihmisen puheen muisteleminen, jotta tunnistaa merkitykset tunnelmatajunsa perusteella. Makupala johdattelee liikettä ja huomiota eikä täytä vatsaa vaan motivaationa mielekäs toiminta ja arvostus. (1 treeni: max 1 lihapulla = 2x3x4=24 palaa kahdelle koiralle, puolikas lihapulla vähennetään aterian koosta.) Sirkustreeni elo2010- kesä2011
perjantai 10. elokuuta 2012
torstai 2. elokuuta 2012
Torstaina 2. elokuuta 2012
Vaihdoin telkkukanavaa kokeeksi ja siellä tuli jotakin Kafkasta. Banjo vaikutti asianharrastuneelta: siinäpä filosofille jotakin, mistä oppia ammattialaa. Banjo kuunteli ohjelmaa kiinnostuneena ja vaikutti taas harkitsevan ´ehdotustani, että kirjoittaisi kirjan eli joukon lauseita, joista ottaisin kuvat ja lisäisin selitykset.
Mitäs Vaapukka sitten tekisi. Vaapukka ilmoitti haluavansa laulaa eli puhua niin hyvin, että osaa laulaakin. Mites puhetta sitten harjoiteltaisiin? Kehoitin elekielisesti Vaapukaa kuulostelemaan eri äännähdyksiä ja äännähdysten sävyjä, joita se onnistuu tuottamaan. Mitäs sitten harjoittelisit oppiaksesi tuottamaan puheen äänteitä? Mites olisi runo? Jokin oikein mehevä runo? Mikäs olisi sellainen? Itseäsi kiinnostava aihe. Vaapukka tuotti tämän:
"Pikku veikeä istui kannon nokassa ja itki. (Oi miten liikuttavaa, vaapukka totesi)
Mitä itket kultaseni?
(hetken tauko, kun pentu soputuu siihen, että sillä on seuraa) Ei minun enää tarvitse itkeä, kun sinä olet siinä."
:)
Hurjan koiramainen runo, sopii niin ihmisen asenteeseen koiraan kuin koiran asenteeseen omistajaansakin ja toki pentuihin myös, jotain koirien ja ihmisten suhteiden perusteemaa!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)