perjantai 29. kesäkuuta 2012

Perjantaina 29. kesäkuuta 2012

Sirkus Finlandia on ohta kaupungissa ja siitä johtui mieleeni kokeilla, miten hyvin koirat irjoittaisivat "sirkus". Eilen okeilin ja eivät kirjoittaneet ollenkaan, mutta ryhmittelivät kirjaimia kuvioiden mukaan pareisi yms. ja kun itse kokosin lopulta tekstin "sirkus", niin ne vähän ajan päästä olivat itseseen muokanneet sen tunnistamattomaksi: oli kaari ja ysinäinen kirjain kuin laskuvarjo ja laskuvarjohyppääjä ja toinen yksinäinen kirjain taivaalla, oli tosi nätti ja hyvällä tahdolla saattoi lukea tekstin "risuksi" - kun sen luki, niin syntyi kauneusvaikutelma, joka oli upean näyttävä ja koirat loistavan edustavassa valossa esittävä: elinvoimainen, elämänviisas ja fiksukin. Päädyin ajatuseen, että koirani sirkustasoa tavoitellessaan yrittävät liikaa, jolloin teksteistä ei tule ensikertalaisen luettavia.
Tänään kokeiltiin uudelleen. Ei taaskaan syntynyt muuta kuin kirjainten ryhmittelyä, mutta lopuutulosta katsellessani näytti siltä, että jos sen luki "sirkus"-sanaksi kumminkin, niin "kus" toi mieleen lasten tähtitiedemielikuvat tms., ja toisella tavalla lukien se näytti viittaavan koiriin noin tyylillisesti. Eli voi olla, että koirani edelleen osaavat kirjoittaa, mutta turhan hienoja yrittävät, eivät enää ole luettavissa eivätkä kelpaisi näytökseen.
Kun aikani tuota irjainkuviota katselin, niin mietin, että katsoinko eilen liian monta tämänvuotista Sirkus Finlandia -videota YouTubesta, kun tyyli tarttui koiriinkin, joille vain vähän jotakin sain näytettyä. Yritetään liikaa ja rakennetaan hieno temppu niin, että kokonaisuus jää hämäräksi. Oli meillä itsellämme vain parempi tyyli: perusjutut selkeitä ja tyyli näyttävä ainakin osin, oli näkemystä siitä, millaiseksi sirkusesitys raentaa - mitä jos kokeiltaisiin Sirkus Finlandiaa matkimatta ihan vain oma tyyli tavoitteena, ehkä silloin onnistuisi paremmin? Onnistuikin. Paljon auttoi kun itse muistin näyttää koirille mallia oikeanlaisesta tekemisentavasta - olin erennyt oman opettajanroolinikin unohtaa kokonaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti