lauantai 9. marraskuuta 2013

Lauantaina 9.11.2013

Tulin kertoneeksi koirilleni eläinten äänioikeudesta:
Eläineten äänioikeudella ei tarkoiteta kaikkien eläinten äänioikeutta vaan hyvällä ymmärryksellä varustettujen riittävän hyvän maailmankuvan ja kylliksi elämänkokemusta omaavien ihmisten kanssa varmennettavasti (puhe tai kirjoitustaito sekälisäksi puheen ja kirjoituksen ymmärrystaito) kommunikaatiokykyisten kyllin vastuuntuntoisten eläinten äänioikeutta. Äänestämisen ideana on huolehtia yhteisölle hyvä tulevaisuus, hyvät elinolot kaikille reiölusti. Siksi äänioikeutta ei voi antaa vastuuntunnottomille tai liian tyhmille ja tietämättömille tai ihan kokemattomille, ei siis lapsille eikä ulkomaalaisille. Koirat ehkä voisivat äänestää ihmisten kanssa yhdessäa, ainakin koiriin liittyvissä asioissa , koska elämänpiiri on pitkälti sama, mutta ensi alkuun todennäköisempää olisi harvojen kylin hyvän ymmärryksen ja kommunikaatiotaidot omaavien vastuuntuntoisten koirien toimia jonkinlaisina koirien näkökulman edustajina ja puheoikeutettuina koirien asioista päätettäessä.
Tavallisia koiriani kiinnostavia tämän aihepiirin asioita ovat:
Miksi koirien on kuljettava hihnassa? -> Joissakin Euroopan maissa koirat saavat kulkea vapaina ja osaavat varoa autoja.
Saako mennä tapaamaan tyttökoiria? Saisiko koira kulkea vapaana omia teitään ja asua omassa asunnossaan, johon kutsua myös ystäviä kylään? Voiko koira käydä kaupassa ostoksilla, jos osaa puhua?
Mustat koirat eivät vaikuta kyllin vastuuntuntoisilta äänestämään.
Saisiko koira käydä ihmisten koulua? Mille luokalle kuuluisin, kun osaan tämän verran?
Voiko koira ansaita elantonsa työllä, esim. sirkuksessa ja paljonko palkkaa koira saisi itselleen? Saisiko koira itse omalla nimikirjoituksellaan allekirjoittaa työsopimuksen sirkuksessa?
Koirien koulusta on ollut puhetta, esim. nettivideoina koulutv:n tapaan tai koirien välisenä kommunikaationa. Koiriani kiinnostravat myös mahdollisuudet olla mukana tietokoneistuvassa nykymaailmassa.
Voisko tuosta arvioida, että kirjoitustaito kuin ekaluokkalaisen ja näkökulma kuin lottoavan aikuisen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti