tiistai 2. heinäkuuta 2019

Tonttumaisesta elämästä + taito-ohjeita

Viime syksynä juutuin tonttuaiheista kirjaa luettuani kirjoittamaan pitkää englanninkielistä tekstiä tonttumaisen elämän mahdollisuuksista nykymaailmassa, kai sitä jossain ulkomailla kaivataan. Ajan myötä liitin kirjoitukseeni monta taito-ohjelinkkiä teksteihini ja nyt tuo kirjoitus on jo kovin pitkä. Se on noista taidoista yleisellä tasolla eikä elämästäni mitenkään. https://learntalents.blogspot.com/2018/09/gnomes-or-more-likelily-doing-things-in.html
Koirani joskus tuumivat eläinten voivan haluta tonttumaisen roolin, jossa osallistua ihmisten elämään. Jos siltä kannalta katsoo, että mikä voisi olla tonttumainen, niin myös kasvit ovat tavallaan tonttumaisia, tekevät elämää paremmaksi.
Mutta tonttuaihe on kai useimmiten satua ja joidenkin pahoin vastustama niin, että se voi tuoda epäonnea, ainakin muiden versioina, jollei muista niiden olevan mielikuvituksen tuotetta ja ei-niin-viisaat. Kanssa tonttuhahmoja tunnetaan kovin monissa maissa, luulen, eikä tonttu ole silloin ollenkaan sama kuin suomalainen joulutonttu. Tämä teksti lähti liikkeelle tonttukirjan sauna- ym tontuista ja jatkoi tonttumaiseen elämään, josta kai koiratkin pitävät.

4th of June 2021   Skills of Christmas gnomes learntalents.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti