keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Keskiviikkona 2. maaliskuuta 2011

Harjoiteltiin Vaapukan kanssa valkoisten koskettimien soittamista yksitellen ja Banjon kanssa mustien kosketinten valitsemista. Molemmat menevät vielä ihan miten sattuu.
Nostin Vaapukan pallolle. Jotenkin ei sujunut ja lopetettiin pian kesken. Tehtiin siitä epäonnistumisharjoitus: on parempi luovuttaa, jos on huono päivä, kuin yrittää ja turhan päiten mäiskähtää alas, vaikka Vadelma osaakin jo aika rennon reaktiivisesti pallolta pudota. Kokeiltiin sen sijaan lattialla kävelyä eri suuntiin: eteen sujui totta kai – silloin pallo peruuttaa – ja taaksepäin sujui pallolle tarkoitetulla tyylillä, joten Vadelmalla oli kyllä idea selvillä jo – juuri siten kuljetaan pallolla eteenpäin! – mutta sivuttain liikkumista on vielä harjoiteltava muutaman kerran ainakin, ehkä enemmänkin. Sitten stemppasin itse ja mietin tarkkaan, miten koiran pitäisi olla, jotta se pysyisi pallolla. Sitten yritettiin palloa uudestaan ja kokeiltiin ensi kertaa liikkua sillä eri suuntiin, vaikkei tasapaino vielä ole riittävä minun laskea Vadelmasta kokonaan irti.
Kokeiltiin selänylihyppyjä. Koirat näyttävät tuumivan, että nyt jo kuuluisi treenata lopullista versiota eli niin, että koirat hyppäävät vuorotellen toistensa selän yli. Mutta ne tarvirsevat vielä rohkaisua ja osan ajasta kiertävät esteen.
Kokeiltiin taas palloa Vadelman kanssa. Nyt se tosiaan näyttää jo harjoittelevan vähän pallolla liikkumista ja huonosta tsempistä tilanteen pelastamista hyväksi reaktiiviseksi suoritukseksi. Alastulot sujuvat hyvin, kun se pitää takajalat lötköinä ja vain putoaa suoraa pallon viereen reaktiivisin kehoin ja tarkoin aistein.
Illalla soitettiin vielä pianoa. Sujui sävel sieltä toinen täältä jotakin kappaleen suuntaan kummallakin. Sitten Banjo hoksasi, että pitää siirtää tuoli kauemmas soittimesta, niin valkoisia koskettimia on paljon helpompi soittaa reunasta ja tutut mustatkin onnistuvat hiukan tassua ojentamalla.
Eilinen hieno kuva Vaapukasta pallolla ja Banjo ”sirkus”-teksteineen taustalla saa miettimään, millaista olisi olla oikeassa sirkuksessa. Olisihan se hienoa, mutta vielä on paljon treenattavaa: temput esiintymiskuntoon ja harjoiteltava esiintymistä häiriöineen ja tsemppeineen kaikkineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti