lauantai 26. helmikuuta 2011

Lauantai 26.2.2011

Harjoiteltiin taas hyppyä selän yli. Nyt molemmat koirat jo onnistuivat hyppäämään keskellä lattiaa seisovan koiran yli, mutta etukäteisvalmisteluna tarvitaan vielä hyypyä pallille. http://www.youtube.com/watch?v=E--6RgwgYKc Hypyt ovat kivannäköisiä leiskautuksia.
Kiva kun hypyt näyttävät onnistuvan. Vielä hion niitä vähäsen, mutta lopullisen tempun harjoittelen sitten pihalla valmiiksi, kun on tilaa enemmän eikä alusta ole liukas.
Seuraavaksi olisi hyvä treenata huonoimmin osattuja temppuja kunnollisiksi erityisen keskittyneen harjoittelun ja tsemppaamisen avulla, pianonsoittoa ja esiintymistaitoja etenkin. Muutoin totuttaa monenlaisiin erilaisiin temppuihin samassa ryppäässä ja treenata niistä kutakin paremmaksi. Ideana olisi kai ottaa lyhyitä parin kolmen tempun sarjoja sekä muita yksittäisiä treenejä niin ettei välissä ole kuin vartista puoleentoista tuntia, jotta saa liikkuvuutta huomioon, urautumia pois ja jonkiunlaista monialaisuutta, josta on myöhemmin hyötyä. Tsempin pitää kyetä siirtymään tempusta erilaiseen ilman että oppimiskyky katoaa. Välillä miettimistaukoja, joilla koirat oppivat, tauko siis treeniryppään jälkeen. Mutta pääosin olisi kuitenkin tarkoitus treenata vähän tätä ja vähän tuota ja tsempata sitten joitakin temppuja tosissaan. Mutta palloa en laskenut tähän mukaan, kun se on niin vaikea, etten tiedä, mitä koirat siltä oppivat, vaikka se toisaalta vaikuttaakin positiivisesti muuhun treeniin, koska se vaatii niin suurta reaktiivisuutta, että automaattisesti parantaa muuta treeniä.
Kokeiltiin palloa vielä. Vaapukka on jo oppinut olemaan reaktiivinen ja pitämään tasapainoa http://www.youtube.com/watch?v=JVW-wmOeyFM mutta Banjolla on jäykistetyt tassut eikä se näytä oppivan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti