sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Mitä tarkoittaa, että koira oppii lukemaan, kirjoittamaan ja ajattelemaan ihmismäisesti? Altistaako se koirat orjatyön vaaroille? Menevätkö koirat pilalle? Koiran elinikän on vain 10-15 vuotta. Siinä ajassa se ehtisi juuri koulun käydä mutta työikä jäisi lyhyeksi. Siksi orjatyö ei kuulosta luultavalta. Mutta opiskeleva koira voisi auttaa ihmisiä näkemään eläinten älykkyyden: on vain harjoituksesta kiinni, mitä oppii. Ei siis tarvitsisi karttaa eläinmäisykksiä ihmisten maailmassa selvitäkseen, vaan vain käydä koulu lisäksi. Sitä paitsi koiralla on tassut, se ei voi sormin näpytellä tietokonetta, niinpä siitä ei saisi tehokasta työntekijää, jollei ensin oepta tietokonetta lukemaan elekieltä, ja silloin tass oltaisiin hyvän matkaa eteenpäin tiellä eläinten täysiin oikeuksiin!

Vaapukalla alkaa jo olla perusidea Sakurasta, muutama oikea nuotti sieltä täältä, oikeat sävelkulut hahmotettuina ja paljon motivaatiota, joten on vain ajan ja harjoittelun määrästä kiinni, että oppii soittamaan Sakuran – sen katkelman, jota olemme harjoitelleet. Banjolla on henki ja rytmi oikein Pajon onnea vaan –kappaleesta, mutta tassut sohivat ihan miten sattuu: paljon on vielä treenattavaa, mutta lopputulos voi olla hienon kuuloinen, kuten Vaapukan Sakurakin.

Banjo kokosi ensi kertaa vaahtomuovikirjaimista sanan: nimensä BANJO, ohessa kuva. Vielä autan aika paljon ja olen ihan vieressä, mutta kiva juttu, kun ei olla oikeastaan vaahtomuovikirjaimilla harjoiteltukaan kuin pari hassua kertaa suuhun ottamista yms. pientä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti