keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Keskiviikkona 22. joulukuuta

Harjoiteltiin pianolla aamutuimaan. Banjo vain pläntsi koskettimia ja jouduin kieltämään sitä. Sitten sain sen soittamaan pari säveltä ihan oikein ja annoin lihapullan lopun palkaksi. Ylipäätään en enää palkitse pläntsimisistä vaan vain yhtä säveltä soittaessa.

Vala soitti ensin pari pläntsimällä mutta sitten monta yksi kerrallaan ja katsoikin koskettimistoa niin että valitsi, mitä soittaa, ja onnistui sitten soittamaan sen. Hyvä alku! Valalla on juuri nyt sellainen vaihe, että harjoituksen määrän myötä taito luonnostaan kasvaa.

Sanoin Valalle, että jouluaattona lauletaan joululauluja ja koiratkin saavat soittaa, jos osaavat. Vala sanoi, että se haluaisi soittaa joululaulua. Mietin, mikä olisi helppo, ja valitsin Kulkusten kertosäkeen, kun siinä on aluksi vain yksi nuotti mutta kumminkin sen tunnistavat kaikki. Korotin kaikkia säveliä yhdellä, niin se soi kokonaan mustilla koskettimilla:
Ensin kolmesta oikeanpuoleinen kaksi ja pitkään ja toisto, ”Kulkuste, kulkuset”
sitten sama ja nousee yhden ylös kahdesta vasemmanpuoleiselle ”riemuin”
siirtyy sitten kolmesta alimpaan ja nousee sieltä ylös samaan alun nuottiin, joka soi hiukan pidempään. ”helkkäilee.”
Nostin Valan tuoliin ja näytin sille oikeat sävelet, se jäi pitkäksi aikaa miettiväisenä siihen istumaan. Nostin myös Banjon syliini ja näytin, miten Kulkuset soitetaan. Nyt ne mielessään pänttäävät soittojärjestystä ja kappaletta ylipäätään: joululaulu olisi hieno nyt jouluna!

Otettiin illalla Valan kanssa soittoharjoitus. Tällä kertaa se soitti koko ajan yksittäisiä säveliä ja välillä peräkkäin vierekkäisiö säveliä ikään kuin olisi harjoitellut. Se myös kokeili soittaa nopeasti yhden kutakin säveltä, joten kerroin sille, ettei soittaessa tarvitse olla niin nopea kuin mitä pystyy, vaan kappaleen rytmi on olennainen, se miltä musiikki kuulostaa. Vala on oppinut hienosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti