perjantai 3. joulukuuta 2010

Perjantai 3. joulukuuta 2010

Eilen käytiin Valan kanssa sen kolmivuotisrokotuksissa, ja nyt on sitten rokulipäivä, kun se miettii pöpöjä.

Kysyin koirilta, että josko treenattaisiin monta kertaa päivässä niin että nähtäisiin, mitä jaksetaan. Vaapukasta se oli hieno ajatus ja Banjo käpertyi onnellisena kerälle. Kysyin Valalta, että harjoitellaanko kunakin päivänä monenlaista vai monta kertaa yhtä. Vala vastasi, että monenlaista.

Sanoin koirille, että yritetään treenata ilman käskyjä. Saa tehdä omalla tavallaan, mutta ehdottamiani temppuja myös ja sirkustyylinen pitäisi olla. Tehdään kahden koiran yhtaikaisia temppuja. Kokeiltiin jotakin, muttei siitä vielä nähnyt, millaista treenistä tulee. Yhtaikaisuus sujuu hyvin.

Vala haukahti, jolloin sanoin ”´hauku”. Sitten sanoin heti perään ”kaksi” ja Vala haukahti kaksi kertaa, annoin sille makupalan. Sanoin ” hauku” ja ”kolme” ja sain uudelleen kehottamalla Valasta irti kolme haukahdusta tasaisin välein, makupala. ”Hauku” ja ”yksi”, makupala.

Kokeiltiin treenata vielä toisenkin kerran, koirat pyysivät, mutta en oikein keksinyt, mitä tehtäisiin, oli vain sitä samaa, mitä aiemminkin ja tylsää. Olisi pitänyt ottaa sen sijaan vaahtomuovipalikan noutoa tms. ihan erilaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti