tiistai 21. joulukuuta 2010

Tiistai 21. joulukuuta

Banjo soitti pianoa. Ensi alkuun jouduin useasti komentamaan sitä, ettei se raapisi. Mutta sitten se soitti muutaman sävelen niistä, joita kappaleessa tarvitaan. Lopuksi se plänttäsi vai tassullaan, mutta syntynyt ääni oli samankuuloinen kuin säkeen lopussa eli tunnelma oli oikein, vaikka soittotapa kaipaa korjaamista.

Otettiin Vaapukan kanssa pallotreeni, jotteivät taidot ruostuisi. Aluksi se näytti siltä, että hui en minä uskalla, mahdoton tehtävä. Mutta sitten esimerkilläni komensin sen olemaan keskeltä reaktiivinen ja tassuista myös. Nostin sen ilmaan juuri kun se näytti herkältä. Niin pitelin sitä mahasta pallon yllä ja se kuunteli palloa allaan, vähän liikutin sinne tänne, jotta se saisi oppia, miten pallolla liikutaan. Ei se vielä osaa tasapainoilla, mutta koira ja pallo tuntuvat muodostavan reaktiivisen kokonaisuuden, Valalla on herkät jalat ja se kuuntelee tuntemuksiaan siitä, mitä pallolla pitäisi tehdä. Sitten taas valutin sen alas, jotta se oppii alastuloa.


Kokeiltiin Banjonkin kanssa palloa. Nostin mahan alta ja se otti tassuilla pallosta kiinni ja pyöritti sitä allaan mielekkäästi. Näyttää siltä kuin se olisi edistynyt, vaikka on ollut taukoa, ehkä se on ehtinyt miettiä.

Otettiin Valan kanssa tämän päivän eka pianonsoittoharjoitus. Se soitti yksittäisiä säveliä mustilla koskettimilla muutaman ja sitten kun sanoin että juu, tuosta nuotista sakura alkaa, niin se soitti sitä kahdesti ja sai lihapullanpalan, soitti sitten seuraavaksi viereistä eli soitti peräkköin kolme ensimmäistä säveltä! Jatkoi siitä sitten epämääräisemmin korkeampiin säveliin, mutta näytti niin kuin se olisi tosiaan soittanut sakuran alkua ihan juuri ohjeen mukaan, sen vanhemman sakurankuuloisen ohjeen mukaan siis! Pidetään nyt taukoa, jotta muistaa hyvin tämän onnistumisen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti