torstai 25. marraskuuta 2010

25. marraskuuta 2010

Tehtiin Valan kanssa kolmas palloharjoitus. Nyt tuin vähemmän ja koira ja pallo eivät enää olleet erilliset vaan koiralla alkoi olla tuntumaa palloon allaan.
Nostin myös Banjon pallon päälle. Tehtiin eka rentoutumisharjoitus, jotta se oppi eron tärisevän pallon ja vakaan pallon välillä. Lopuksi tuin pallon paikoilleen ja Banjo istui sen päällä tovin ilman tukea.
Molemmat koirat matkivat videon oranssilla pallolla tasapainoilevaa pikkukoiraa, jolla on jännittyneempi ja urautuneempi perustekemisentapa kuin niillä. Yritin siis korjata tyyliä niille tuttuun reaktiivisuuteen päin ja oman koo9n mukaiseksi lunkiksi.

Valan kanssa harjoiteltiin neljännen kerran pallolla. Sillä alkoi jo olla ideaa siitä, miten palloa allaan liikuttaa. Sitten se valui lojumaan r4auhallisesti paikallaan pallon päällä ja valutin sen siitä taaksepäin alas pallolta, jotta se oppii myös alastuloa.
Banjon kanssa treenattiin heti perään, mutta etenin liian nopeasti kuin Banjo osaisi melkein yhtä paljon kuin Vala ja niinpä Banjo työnsi pallon sivuun ja halusi lopettaa treenin. Ensi kerralla on yritettävä malttaa treenata koiria erikseen, jottei Banjo ala oikeasti arastella palloa!
Nostin Banjon uudelleen pallon päälle, mutta pidin tällä kertaa hyvin kiinni ja annoin Banjon pitää tassujaan palloa vasten niin, että se näki vähän, miten pallo liikkuu tassujen alla. Kovin erityyppisesti koirani oppivat. Se TÄYTYY pistää korvan taakse!
Vaapukka halusi taas pallolle. Tällä kertaa annoin pallon kallistua Valan painon mukana ja Vala otti ensimmäiset korjaavat askeleet. Varsinainen pallolla pysytteleminenhän on korjaamisen taidon pohjalla juuri sitten kun koira itse tasapainoilee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti