maanantai 8. marraskuuta 2010

Maanantai 8.11.2010

Kun muutin Savonlinnaan, olin matkalla kartanlukijana ja Vala siinä sylissä. Niinpä tulin opettaneeksi sille kartanlukua. Nyt kokeilin piirtää makuuhuoneeni kartan ja siihen nojatuolin ja sängyn väliin laitoin merkin, jonka kerroin tarkoittavan makupalaa. Vala näytti ilmeellään mietrtivän oikeaa paikkaa, muttei edes makuhuoneeseen mennyt. Houkuttelin sen sinne ja se vilkaisi iloisesti oikeaan suuntaan, muttei mennyt sinne. Komensin sen syömään makupalan nojatuolin ja sängyn välistä.

Siirsin liimapaperista tehdyn merkin koiranvuoteen viereen ja kävin piilottamassa sinne makupalan. Vala käveli vuoteen viereen ja käänsi päätään oikeaan suuntaan, muttei nähnyt makupalaa, kun se oli koiranvuoteen katveessa. Banjo tuli ja teki samalla kohden samoin. Kehuin niitä siitä ja rohkaistessani Vala etsi makupalan ja söi sen.

Banjo sanoo, että Lissukka-kani (Lissukka ainakaan ratkaisi kirjoitetuista lapuista koostuvan labyrintin, minkä silloin videoin: http://www.youtube.com/watch?v=6B0WEjPJBa8 ) on puhunut niille labyrinteista: ”Labyrintit ovat tärkeitä, koska koira joutuu niissä toimimaan yksin ja niin näkee, mitä se osaa itsenäisesti.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti