torstai 4. marraskuuta 2010

Torstai 4. marraskuuta 2010

Kirjoitin eilen kirjan Teach Your Dog To Read kirjoittajalle Bonnie Berginille, että koirani ovat oppimassa kirjoittamaan. Tänä aamuna sain lyhyen vastauksen, että hän haluaisi nähdä sen DVD:llä. Mistä kummasta minä DVD:n nappaan? Periaatteessa kai voisi treenata jonkin aikaa DVD:tä varten, mutta mites videokuvaus järjestettäisiin? Koiran pää aina peittää kuutiot ja oma huomio on joko koulutuksessa, jolloin video menee miten sattuu, tai sitten videossa, jolloin koira tekee mitä sattuu. Pitäisiköhän treenata vain mahdollisimman pitkälle ja etsiä sitten jostain joku muu, joka osaisi kuvata? Tavallaanhan tuo olisi juuri ihanne: joku joka tekee alalla töitä ja osaa levittää sanaa, saisi materiaalia, jonka avulla näyttää, mitä koirat ainakin kykenevät oppimaan.

Kirjoitusharjoitus näyttää menneen urautuneeksi ja siksi sitä ei hotsita jatkaa. Ollaan jumiudutta paikoilleen. Urautuneisuus oli tarpeen, jotta koira oppi nostelemaan kuutioita, mutta nyt kun se jo niitä nostelee, olisi aika saada toimintaan lisää ideaa. Tarttis kai jutella koirille ja yrittää jotakin tähtitieteellisen kaukana olevaa, mutta mitä? Pitäisi siis nostaa koiran toiminta palikkatasolta viisaan elämänfilosofisen näkökulman mukaan toimivaksi hienovireisemmäksi suorituskyvyksi: ”Näin. Tuo. Ja nuo. Hieno koira…”

Tarkemmin ajateltuna taitais tuon DVD:n teko olla juuri sitä, mikä päätavoitteenani on ollut. Ehkä aika näyttää keinot, joilla DVD:nkin saan kasaan… 

Maalasin puukuutioiden viimeiset sivut. Huomisaamuna ovat valmiit.

Bonnie Bergin kouluttaa avustajakoiria. Sitä ajatellen harjoitusnäppiksellä kirjoittaminen voisi olla parempi, kun taasesityksiin ovat iloisen väriset kuutiot paremmat.

Tarttis siivota koko huusholli videokuvausta varten.

Ehkei mun tarkoitus ole opettaa kirjoitustaitoisia avustajakoiria vaan näyttää, että koirat pystyvät enempäänkin eli jostain tarttis saada niitä ekan ja tokan luokan koulukirjoja.

Kai tämä tähänkin liittyy:
” Take anything and if you take a predetermined schooled-looking version of it it is without force, but if you take your dearest dream about it you could talk about it for a whole day and never grow tired of it. Just take your passion, your heart's conviction of what the thing that you dream about ought to be like and live by that for a second or two, then later longer and you will see miracles happening. It is all about passion, about the eyes of your heart.
Kokeilkaa ihmeessä! Tämä kikkani tuottaa uskomattoman suuria taitotason ja onnen määrän kasvuja jo ihan muutamassa hetkessä ja pidemmän päälle voi oppia niin taitavaksi, ettei siitä aiemmin edes unelmoinut. Siis: ensin hetki, jottei mikään ehdi haitata, sitten kokeneempana katsoa, että mitä tuo linjaus vaikuttaa elämässä ja vähitellen kehittää siitä itselleen uusi vahvuus, sellainen josta on aina unelmoiunut. Olennaista on tehdä aivan aluksi itsekseen, jotta voi seurata ihan sydämensä ääntä eikä joudu sosiaalisten sääntöjen kahleisiin.
GAME OF LIFE
The goal of the game is to end up in a paradise for all fairly.
As the game board you have the whole world.
The allowed moves are anything that you can do in your life.
Please play this game with me!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti