lauantai 16. lokakuuta 2010

Lauantai 16. lokaqkuuta 2010

Pidettiin taas palaveria. Koirankoulutusvideoita katsellessa olen oppinut, että hyvä kouluttaja TOKOssa on itse äkseeraavan sotilaan tyylinen, jolloin koirakin marssii asennossa ja tekee temput täsmällisen näköisesti, sosiaalinen kuin on. Oma koulutustyylini on ohjailevainen: nyt tehtäisiin tätä ja nyt tuota. Vaikutelmani sirkustyylistä on, että tehdään tosissaan näyttämisenhaluisesti esiinnytään. Näistä eniten pidän tosissaan tekemisen meiningistä, äkseeraustyyli auttaa täsmällisyydessä, mutta kaiken perustana tuntuu olevan oma tyylini, kontaktini koiriini. Haluaisin kovasti treenata kahta koiraa kerrallaan ja moni-ilmeisesti. Kaipa minun tyylini sopii opettamiseen ja nuo kaksi muuta jo osattujen temppujen tekemiseen.

Nyt on taas ollut taukoa ja tuntuu siltä, että välillä pitäisi koirille opettaa jotain muuta: ehkä TOKOa, temppuja ja vaahtomuovikuutioiden noutamista. Samoin voisi kokeilla ohjailtavuutta vapaassa liikkeessä pihalla paimenkoirien tapaan, kun koira juoksee kukkamaan ympäri tms.

Pihalta pakeni kissa, ei päästy treenaamaan, kun villi leikki korvaantui vahtimisella ja vakavamielisyydellä.

Kun Vala on taitavampi, saa Banjo osallistua ja tehdä perässä. Mutta kun Banjo on taitavampi, ei se anna Valan osallistua lainkaan. Puhuin Banjolle asiasta, täytyy huolehtia se parantamaan tapansa, pitää puhuttelu sille ensi kerran kun se omii koulutuksen kokonaan itselleen, vaikka piti treenata kahta koiraa.

Otin Valalle erillisharjoituksen puisilla kuutioilla ja se suostui tassullaan raapaisemaan V-kuutiota, sittenA:ta, L:ää ja taas toista A:ta, eli ensimmäistä kertaa kirjoitti nimensä, tosin minun ojentamin kuutioin, mutta iso edistysaskel silti! Ilmeisesti on tärkeää estää Banjoa painostamasta Valaa, jos haluaa Valan näyttävän hyvät oppivaiset puolensa…

Vala nappasi vaahtomuovisen V:n suuhunsa, mitä se ei ole aikoihin sisällä tehnyt: näkyy tosiaan olevan Banjon asenteesta sen treenimahdollisuudet kiinni.

Otin Banjon kanssa puupalikkaharjoituksen. 11 muun palikan joukosta se löysi nimensä kirjaimet, kun vähän sinne päin ohjasin kädelläni. Se otti ne suuhunsa järjestyksessä ja pudotti korkealta maahan. Enää tarvitsisi nostaa ne tekstiksi!

Kysyin, pääsisikö Banjo kirkkoon, kun se on luku-, ajattelu- ja hiukan kirjoitustaitoinenkin. Vala haluaisi myös kirkkoon, sanoo rukoilevansa enemmän kuin Banjo, mainitsi jotakin ortodoksisuudesta ja Valamon luostarista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti