torstai 14. lokakuuta 2010

Torstai 14. lokakuuta 2010

Eilen Hesarissa oli juttua japanilaisesta ruuasta, mikä tuntui japaninpystykorva Valaa kovin kiinnostavan. Jätin lehden siltä kohden koirien luettavaksi, siinä oli yhdellä sivulla neljän eri maan ruokavaliosta. Myöhemmin löysin v-kirjaimen japanilaisen ruuan kuvan päältä – V niin kuin Valan nimen etukirjain, se kun on aina kovin japanilaisuusorientoitunut.

Näytin koirille kirjaa elämän synnystä maapallolla. Siinä oli aikajana, jolla esiteltiin elämän kehityksen vaiheita. Banjo kysyi, miksi siinä oli kuvia eikä pelkkää tekstiä.

Tänään ei ole treenattu yhtään.

Tein koirille tietovisan tänään luetusta. Banjo oli kuin muissa maailmoissa, on kai tsempattu eri asioita viime päivät. Se istui ringin keskelle eikä lukenut lappuja. Niinpä näytin ne sille ja luin ääneen ja selitin, miksi ”ensi vuonna” ei ole oikea vastaus kysymykseen ”Milloin elämä sai alkunsa maapallolla tieteen mukaan?” jne. On tärkeää, että tietokilpailukysymysten castaukset ovat itsestään selvästi oikein silloin kun ovat oikein, jottei koira epävarmuuksissaan valitse väärin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti